2020 ve Pvc Zemin Kaplama

pvc zemin kaplama- iletişim- sanat zemin

Sektörün Nabzı : Pvc Zemin

Pvc zemin kaplamada 2020 yılında beklenen piyasanın bir önceki yıllara oranla daha canlı ve yenilikçi olarak ön plana çıkmasıdır.

2019 yılı istatistik oranlarına göre linolyum,  zemin kaplama, spor salonu zemin kaplaması ve epoksi zeminlerde bir önceki yıla kıyasla %30 oranda düşmeler yaşanmıştır. Ülkemizin son yıllarda ekonomi bakımından göstermiş olduğu değişimin inşaat sektörünü ciddi anlamda etkilemiş olup sektörel değişikliklere göre gelir ve iş yapma oranları azalmıştır.

2018 yılında Zemin Kaplama

2018 yılında ülkemizde fabrikaların şehrin dışına doğru gönderilmesiyle birlikte ve devletimizin okul açma izinlerinde kolaylaştırmaya gitmesiyle çok yoğun bir özel okul yapılaşması olmuştur. Pvc zeminlerin antibakteriyel ve dayanıklı olması okullarda hastaneler de kullanılmasını kolaylaştırmaktadır. 2018 yılındaki okulların %80 oranında zeminlerinin pvc tercih edilmesi piyasadaki iş oranında ciddi anlamda pozitif olarak artış göstermiştir.

2018 Yılında Ekonomik Olarak Epoksi ve Pvc Zemine Etkisi

Yıl sonunda yaşanan ekonomideki duraksamalar kurlar üzerinde belirsiz şekilde oynamalara yol açmış ve çok kısa süre içerisinde Epoksi ve pvc zemin kaplamalarının fiyatlarının kur olarak dönüştürülmesinde ciddi anlamda alıcı müşterilerimize pahalı gelmiş ve alternatif ürünler üzerinden zemin tercihlerini yapmışlardır.

2018 yılında yeni temellerin atılmaması sonucu çok kısa süre içerisinde işsizlik oranında artışa sebeb olmuş ve 2019 yılında sektörel olarak rekabet savaşı gittikçe artmaya devam etmektedir. Rekabet sonucu üretici firmaların  ürünlerini pahalıya mal edip ucuz satmasındaki amaç sahip olduğu konumu koruması olmuştur.

sanat zemin pvc zemin kaplama iletişim

2020 yılında beklenenin olması için yapılması gerekenler

Özel kuruluşların artması veya yapılarda revizeye gidilmesi, Kamu kurum ve kuruluşların yeni yapılar inşa ettirmesi veya revize yaparak iş potansiyelini arttırması durumunda 2020 yılındaki beklenen sektörel canlılık olan zemin kaplamaya pozitif anlamda olumlu yansıyacaktır.

Yeni okulların, hastanelerin, kreşlerin, yaşlı bakım evlerinin, ofislerin, fabrikaların açılması zemin sektöründe iş olanaklarının artması ve ülke gelişmişlik puanını da arttırmaktadır.

Girişim ve yatırımcılara bu noktadan sonra düşen görev yerli alanlar üzerinde tüketimi arttırmak ve piyasalardaki dalgalanma seviyesini belli bir oranda tutması gerekmektedir. İnşaata yapılacak olan yatırımın zemin dışında 350 kalemden fazla iş koluna destekte bulunacaktır.

Bir yanıt yazın