Epoksi Zemin Kaplama

Hemen Arayın

Self Leveling Epoksi

Self Leveling Epoksi Zemin Kaplama

Portakal Kabuğu Epoksi

Portakal Kabuğu Epoksi, Grenli Epoksi

Şeffaf Epoksi

Şeffaf Epoksi Zemin Kaplaması

Epoksi Boya

Epoksi Boya, Epoksi Boyama

Antistatik Epoksi

Antistatik Epoksi Zemin Kaplama, ESD Epoksi Zemin Kaplama, İletken Epoksi Zemin Kaplama

Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri

Sanat Zemin Hizmetlerimiz

Epoksi Zemin Kaplama Uygulama Görselleri

Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi zemin kaplamaları, ticari ve endüstriyel zemin kaplamaları için yaygın olarak kullanılmaktadır . Epoksi kaplamalar, uzun yıllar dayanabilen ve ağır yüklere dayanabilen yüksek performanslı, pürüzsüz ve dayanıklı bir yüzey sağlamak için normalde beton zeminler üzerine uygulanır . Birçok endüstriyel site, depo ve ticari bina, işçiler, ekipman ve envanter için temiz ve güvenli koşulları korumak için epoksi zeminlere güvenir.

Epoksi zemin kaplamaları, beton üzerine uygulanan diğer geleneksel kaplamalara kıyasla birçok avantaj sunar:

    • İç mekanların parlaklığını önemli ölçüde artırabilen parlak, çok parlak bir yüzey oluşturur
    • Ağır ve sürekli trafiğe dayanabilen dayanıklı, dayanıklı bir yüzey sunar
    • Hızlı ve kolay kurulum, düzen gerektirmez, ek yapıştırıcıları veya özel araçları veya ekipmanları keser
    • Dayanıklı ve temizlenmesi kolay
    • Depolar ve endüstriyel uygulamalar için ideal
    • Yağ lekelerine ve suya dayanıklıdır
    • Uzun yıllar dayanabilen kesintisiz bir yüzey oluşturur
    • Cipsleri ve çatlakları maskelemek için boya ve renklerle birleştirilebilir
  • Üretim tesisleri için ideal, kimyasal olarak dirençli bir yüzey sağlar
  • Yüzey kaymayı önleyici katkı maddeleri içerdiğinde gelişmiş güvenlik sunar
  • Görünür araba yolları oluşturmak ve / veya yürünebilir alanları belirlemek için farklı desenlerde uygulanabilir
  • Mevcut beton zeminlerde aşınma ve yıpranmayı önler
  • Ürüne göre yeni veya eski beton üzerine uygulanabilen kendinden yayılan ürünlerle uyumlu olabilir.
  • Çok az bakım gerektirir veya hiç bakım gerektirmez

Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı epoksi döşeme türü vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Kendi kendine dağılan epoksi zeminler – bu çok güçlü bir zemindir ve bu nedenle yoğun trafik ve yoğun kullanım alanlarında kullanılır.

  • Kuvars kumu ile kendi kendine dağılan epoksi zeminler – kendiliğinden dağılan epoksi zeminle aynıdır, ancak mükemmel kayma önleyici özelliklere sahiptir.

  • Kendinden yayılan epoksi zeminler – bu zeminlerin temizlenmesi ve bakımı kolaydır ve mutfaklarda, yemek odalarında vb. Kullanım için çok popülerdir.

  • Harç epoksi zeminler – bu, mevcut tüm epoksi zeminlerin en güçlüsüdür. Ayrıca, başka bir tür epoksi zemin döşemeden önce çatlakları onarmak için de iyidirler.

  • Gravürlü epoksi zeminler – bu, tüm epoksi zeminler arasında en dekoratif olanıdır, ancak aynı zamanda döşenmesi en karmaşık zemindir . Bu zeminler iyi kayma önleyici özelliklere sahiptir.

  • Epoksi terrazzo zeminler – bunlar aynı zamanda çok dekoratif epoksi zeminlerdir ve çoğunlukla geniş alanlarda kullanılırlar.

  • Epoksi antistatik zeminler – bunlar ortamda hiç statik olmaması gereken hassas alanlarda kullanılır.

  • Epoksi dökülmüş zeminler – bu zeminler epoksi tabanlıdır, ancak aslında dekorasyon için zeminlerin içine yerleştirilmiş renkli yongalara veya pullara sahiptir. Pullar ayrıca iyi kayma önleyici nitelikler sağlayan hafif pürüzlü bir yüzey sağlar. Pullar farklı renklerde gelir ve tercihinize göre karıştırılabilir.

İlk olarak, yaygın bir yanlış anlamayı çürütmek önemlidir. Epoksi aslında her şeyden önce bir bileşendir. Yani epoksinin ne olduğunu sorduğunuzda, bu birçok şeyin bir parçası. Epoksi zemin kaplaması epoksi kullanılarak yapılır. Epoksi reçine ayrıca epoksi kullanır ve bazen epoksi zemin kaplama işleminin bir parçasıdır. Betonu kapatmak için epoksi reçineyi kullanabilir, ekstra güç ve parlaklık kazandırabilirsiniz. Epoksi zemin kaplaması gibi sıvı olarak başlar ve sertleşirken sertleşir. Çok ince farklılıklar var ama çok büyük bir şey yok. İhtiyacınız olursa, dost canlısı ve bilgili teknisyenlerimizden birinden bunu daha ayrıntılı açıklamasını isteyebilirsiniz. Ve sizin ve döşeme projeniz için hangisinin doğru olduğuna karar vermenize her zaman yardımcı olabiliriz. Çünkü zemin söz konusu olduğunda hepsini gördük ve yaptık ve büyük ya da küçük herhangi bir projenin nasıl üstesinden gelineceğini biliyoruz.

Epoksi reçine, yüksek yapıştırma gücü ve başarılı kimyasal direnci  ile bilinmiş plastik bir malzemedir.Bu özelliği dolayısıyla kullanım alanları oldukça geniştir.Suya,alkaliye ve aside direnci çok iyidir. Çeşitli amaçlar için birçok endüstriyel uygulamada kullanılır.Diğer reçine türlerinden daha yüksek mekanik özelliklere ve  daha fazla termal ve kimyasal dirence sahiptir.

Zemin bozukluğuna göre değişkenlik göstererek 5,00€/m²+Kdv başlayarak seçilen zemin türüne ve sarfiyatına göre 25,00 €/m²+Kdv birim fiyatlar arasında değişkenlik göstermektedir. Kullanılan malzemenin kalitesine göre de değişkenlik göstermektedir. Zemin keşfine göre  net fiyat verilmektedir.

Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Uygulanır

Beton yüzeyindeki kir, yağ, toz ve gevşek tabakalar uzaklaştırılacak, mükemmel bir yapışma sağlamak bakımından vakum bağlantılı çelik bilyecik fırlatma ( Shot Blasting – Kapalı Devre Kumlama Sistemi ) yöntemi ile betonun çimentoca zengin parlak üst tabakası ( latience ) alınacak ve yüzey profillendirilecektir. Bu işlemden sonra sanayi tipi kapalı devre vakumlu sistem ile zeminde temizlik yapılacak.

Çukur, çatlak, kirik, segregasyon gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapilir. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanli tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esasli tamir harçlari ile de yapilabilir. Çatlaklarin derin olmasi ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapilarak çatlak kesidinin doldurulmasi gereklidir. Çatlaklarin zaman içinde hareket ederek kaplamaya yansimasi olasiligi var ise, cam elyaf ile güçlendirerek tamirat yapilmasi konusu degerlendirilmelidir. Bazi durumlarda epoksi enjeksiyon ile nem ve su transferi engellenememektedir. Bu durumlarda çatlak kesidini ve altindaki bosluklari dolduracak reaktif poliüretan enjeksiyon uygulamasi yapilmalidir.  Bu durumda epoksi uygulama yapmadan önce uyulmasi gereken nem sartlarina ve bekleme sürelerine dikkat edilmelidir.

Epoksi astarının tercih edilme nedenleri arasında; uygulanan yüzeylerin sürtünme ve aşınmaya karşı mukavemetini
artırması, kullanıldığı yüzeye tutunma direncinin oldukça fazla olmasıdır. Astar katı olarak silis dolgulu saf epoksi mala ile çekilecektir. Malzeme yaşken üzerine 01-0,3 mm ve 0,2-0,5 mm silis kumu serpilecektir. (Reçine+KumSarfiyat: 1,300 kg/m2)

Bir gün önce yapılan uygulama kuruduktan sonra zemin raspalanacak ve serbest tanecikli kuvarslar zeminden uzaklaştırılacaktır. Ardından zemin hafif silim makinası ile silinecek ve sanayi tipi vakum makinası ile zemin vakumlanarak temizlenerek silis dolgulu saf epoksi sıyırma katmanı olarak uygulanacaktır. (Ara Kat+Kum Sarfiyat: 0,800 kg/m2)

Hava ve ortam sıcaklığına bağlı değişmekle birlikte 12 saat sonra üzerine yapılacak uygulamaya göre taraklı mala veya seviye tarağı ile uygulanarak işlem sonlandırılır. Uygulamaya geçilmeden önce ürünün karışım oranlarına dikkat edilerek düşük devirli bir karıştırıcı ile önce, A bileşeni (epoksi reçine) karıştırılır, karıştırma işlemi devam ederken, B bileşeni (epoksi sertleştirici) yavaş yavaş A bileşeni içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika homojen olacak şekilde karıştırılarak ürün uygulamaya hazır hale getirilir.
Uygulama bittiğinde parlak, pürüzsüz bir yüzey elde edilir. Uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akımından korunmalı herhangi bir şekilde yaya veya araç trafiğine açılmamalıdır. Son kat uygulaması yapılmış yüzey 48 saat içinde yaya trafiğine açılabilir.


RAL KARTELASI İÇİN TIKLAYINIZ..