Zemin Kaplamaları ile ilgili Genel Bilgiler

Linolyum Zemin Kaplama

Zemin kaplama alanında günümüzde pek çok malzeme kullanılmaktadır. Bunlar dayanıklılık, süreklilik, kolay döşeme bakımından tercih edilen malzeme türü ve kalitesine göre değişmektedir. Linolyum da bir zemin kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır.

Zemin kaplama malzemesi olan linolyum, keten yağı ve mantar tozunun karıştırılarak sıvanması yoluyla elde edilmekte ve uygulanmaktadır. Halk arasında muşamba olarak da bilinmekte ve zemin kaplama alanlarında sıklıkla tercih edilmektedir.

Linolyum Zemin Kaplama – Sanat Zemin

Zemin kaplama alanında, epoksi, kauçuk, tarlatan, keçe, parke, cam, PVC gibi malzemelerin yanı sıra bir de linolyum kullanılmaktadır. Muşamba olarak da bilinen bu malzeme daha çok okul, hastane, kültür merkezleri, yemekhaneler, kütüphaneler gibi yerlerin zeminlerinde kullanılmaktadır.

Zemin kaplama malzemesi olarak linolyum, kolay döşenir, leke tutmaz, kolay temizlenir, anti alerjik özelliklere sahiptir. Bu avantajlar malzeme olarak linolyumun öne çıkmasını sağlamaktadır. Hemen her alanda kullanılmaktadır. Temiz bir ortam oluşturması ve kolay temizlenmesi nedeniyle tercih edilen bir üründür.

Maliyet bakımından ucuz olan linolyum, malzeme kalitesi ve ürün çeşitliliği bakımından oldukça fazla alternatif sunmakta ve kendine göre bir piyasa oluşturmaktadır. Sıcak temasa elverişli olması, ayak sesini emmesi, elastik ve aşınmaya dayanıklı olması da en önemli özellikleri arasında yer almaktadır.

Zemin kaplama işleri, oldukça kapsamlı olarak yapılmaktadır. Bu alanda endüstriyel ilaçlar, yapıştırıcılar, parlatıcılar, kesiciler de kullanılmaktadır. Epoksi, PVC, kauçuk, parke, cam, linolyum gibi kaplama malzemeleri için de bu endüstriyel ilaçlar tercih edilmektedir.

Ruloların iklim şartlarına  uygun olarak oda sıcaklığında bir gün veya  daha uzun olmak şartıyla bekletilmesi, sıcaklık, nem oranlarının ölçülmesi ve gerekli ilaç ve yapıştırıcıların kullanılması yoluyla linolyum kaplama faaliyeti dikkatli ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Linolyum Zemin Kaplama Avantajı

  • Doğal –  Linolyum tamamen ekolojik,% 100 biyolojik olarak parçalanabilir bir malzemedir;
  • Esneklik – linolyum esnek bir döşeme malzemesidir, yani bir yastık ya da “ver” anlamına gelir. Bu, özellikle mutfak gibi çok fazla durduğunuz yerlerde, daha konforlu bir zemin sağlar.
  • Dayanıklı – Linolyum döşemenin özellikleri, dayanıklı bir malzeme olmasına rağmen onu dayanıklı bir döşemeye dönüştürür. İyi bakımlı bir muşamba zemin, bir ya da iki vinil zemin kaplamasıyla uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir.
  • Anti-Bakteriyel – keten tohumu yağının sürekli oksidasyonu bakterilerin çoğalmasını zorlaştırır. Bu, mutfak ve banyo gibi bakterilere daha yatkın yerler için iyi bir seçimdir.
  • Anti-Statik – linolyumun anti-statik özellikleri, zeminde yürüdükten sonra ışık anahtarına çarpmanıza engel olur. Bu kullanışlı özellik, tozun yüzeye statik bir yükten “manyetik olarak” bağlanmaması nedeniyle linolyumun temizlenmesini de kolaylaştırır (sadece televizyon ekranınızın tozları nasıl çektiğini hatırlayın).
  • Yanmaz – linolyum döşeme kolayca yanmaz ve erimez, böylece sigara ve el sanatları tutkal tabancaları, kıvrık demirler ve benzeri eşya gibi diğer sıcak eşyalara daha toleranslıdır.
  • Renk Malzemeden Geçiyor – vinil zemin aksine, linolyum zemin içindeki renk malzemenin kalınlığı boyunca gider. Herhangi bir sıyrık veya ağır aşınma, üst aşınma ile aynı renkte olmaya devam ederek aşınma ve yıpranmanın görsel etkisini en aza indirir.
  • Onarılabilir – küçük kesikler ve oluklar, bir muşamba parçası kullanılarak tamir edilebilir, bir toza zımparalanır ve tutkalla karıştırılır ve mühürlenir. En iyi profesyonellere bırakılmış olmasına rağmen daha büyük hasarlar eklenebilir.
  • Çoğunlukla Yeşil Bir Ürün Seçimi – bundan daha önce bahsedilmiştir ancak linolyum zeminler yumuşak bir çevresel etkiye sahiptir ve çoğunlukla yeşil bir bina seçimidir. Bununla birlikte, somutlaştırılmış enerji maliyetlerini (ulaşım gibi) içeren konular da endişe verici olabilir
  • İçeriği nedeniyle, antistatik, antialerjik ve antibakteriyel zemin kaplamalarını temsil eder, bu da solunum problemleri olan kişilerin ve alerjisi olan kişilerin zaman harcadığı odalar ve anaokulları, okullar, sağlık gibi yoğun bakım gerektiren odalar için idealdir.
  • Rahattır, rahatlatır ve eklem basıncını emer ve bu nedenle insanların ofis, doktor ameliyatları, mutfak gibi daha uzun süreler beklemesi beklenen odalar için uygundur
  • Mükemmel bir akustik ve termal izolatördür; linolyumun yumuşaklığı ve yalıtım özellikleri nedeniyle, tüm sesler odanın içinde kalır ve dışarıdan gelen sesler odaya girmez. Bu şekilde, mekan’ın tüm kullanıcıları için rahatlık sağlanır
  • Linolyum Zemin Kaplamaları;2,00 mm-4,00 mm arası kalınlıklarda üretilen rulo zemin kaplamadır.

Zemin Kaplama Nedir?

Kaplama işi deyince akla, bir yerin belli ölçülerde kaplanması, sarılması, kapanması gibi olaylar gelmektedir. Bu durum zeminler için de geçerlidir. Zemin kaplama deyince taban olarak kullanılan herhangi bir yerin kaplaması değerlendirilebilir.

Özellikle dayanıklılık konusunda tercih edilen ve sentetik ürünlerin kullanılmasıyla elverişli bir kullanım alanı oluşturan zemin kaplama işleri sıklıkla tercih edilmektedir. Bu iş için özel makineler, kalıplar, ilcalar ve malzemeler de kullanılmaktadır. Bu malzemelerin kullanım amaçları kaplama amaçlarına göre de değişmektedir.

Zemin Kaplama Çeşitleri

Zemin Kaplama Nerelerde Kullanılır?

Kaplama işleri hemen her alanda gerçekleştirilmektedir. Zemin kaplama işleri de daha çok spor salonları, konferans salonları, çok amaçlı salonlar, okullar, hastaneler, üniversiteler gibi yerlerde tercih edilmektedir.

Bu alanda özellikle PVC, epoksi, laminat, parke, muşamba-linolyum, kauçuk, taş, halı gibi malzemeler uzmanların yardımıyla profesyonel bir şekilde kullanıma sunulmaktadır. Özellikle Spor salonları, hastane ve okul gibi çok kullanılan yerlerde dayanıklılık, kolay temizleme elverişli durumlar sağladığı için zemin kaplama tercih edilmektedir.

Kaplama faaliyetleri arasında zemin kaplama kullanım şartları ve amaçları bakımından elverişli durumlar oluşturduğu için tercih edilmektedir. İnsanlar tarafından sıklıkla kullanılan zeminler, çok fazla aşınmaya maruz kaldığı için kolay eskimektedir.

Bu sorunların önüne geçebilmek adına dayanıklı, kullanışlı ve maliyeti oldukça düşük, sağlıklı, kolay temizlenebilen, anti alerjik, ses kirliliğini önleyen avantajlara sahip zemin kaplama malzemelerinin kullanılması işleri daha da kolaylaştırmaktadır.

Kaplama işlerinde kullanılan ana malzeme ve yan ürünler belli bir maliyet oluşturmaktadır. Bu maliyet zemin kaplama yapılacak alanın genişliği, kullanım şartları ve kullanım amacına göre de değişebilmektedir. Sıklıkla kullanılan kaplama malzemelerinden uygun olanın uzmanlar tarafından sunulması müşterilerin de tercih etmesini kolaylaştırır.

Pvc Zemin Kaplama

Pvc zemin kaplamaları günümüzde birçok mimari projede aktif olarak kullanılmaktadır. Şık, modern bir görünüme sahiptir ve maliyet etkinliği, kalitesi ve dayanıklılığı ile popülerdir. Geniş ürün yelpazesi ve renk seçenekleri ile farklı projede yer almaktadır. Pvc zemin kaplamaları; anti bakteriyel olup neredeyse birçok sağlık kurumunda kullanılmaktadır. Kolay temizlenebilir, uzur ömürlü,  hijyenik ve anti bakteriyel özellikleri sayesinde bir çok projenin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Farklı proje sektörlerine hitap eden Pvc zemin döşemeleri birçok kategoriden oluşmaktadır. Vinil zemin kaplama, Pvc homojen zemin kaplama, Pvc heterojen zemin kaplama, Pvc akustik zemin kaplama, Pvc spor zemin kaplama, antistatik Pvc zemin kaplama olarak gruplandırılmaktadır.

Pvc zemin Kaplama – Sanat Zemin

Pvc Zemin Kaplama Kullanım Alanları:

  • Sağlık Kuruluşları (Hastane, Klinik, Veteriner, Diş vs.)
  • Eğitim Kurumları (Okul, Kreş, Anaokulu vs.)
  • Ofis Alanları
  • Sanayi Sektörü
  • Antistatik Alanlar
  • Spor Salonları
  • Fitness Alanları

Pvc Zemin Kaplamaları Genel Özellikleri:

  • Esnektir kolaydır.
  • Uygulaması kolay ve hızlıdır.
  • Temizlik ve bakımı kolaydır.
  • Gürültüyü absorbe eder.
  • Antibakteriyel ve Hijyendir.
  • Su geçirmez ve uzun ömürlüdür.
  • Koku yapmaz.
  • Yangına dayanıklıdır.

Pvc Zemin Kaplama Fiyatları:

Pvc zemin kaplamaları yapılacak alanlar ve kullanılacak malzemeler projeden projeye değişiklik göstermektedir. Sanat Zemin ve Yapı A.Ş profesyonel teknik personelleri tarafından zemin keşifi yapıldıktan sonra en uygun çözüm yöntemi sunularak fiyatlandırma yapılmaktadır.

Pvc Zemin Kaplamaları Temizlik ve Bakım:

Su geçirmez özelliği ile günümüz projelerinde en çok tercih edilen Pvc zemin kaplamaları temizlik ve bakım konusunda oldukça kolan bir çözüm sunmaktadır. Temizlik yapılacak olan Pvc zemin kaplama alanları vakumlama, ıslak paspaslama, kuru durulama ile yıkama yapılabilir. Firmamız tarafından tavsiye edilen cilalar kullanılabilir.